Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/architec/public_html/admin/lib/txplib_db.php on line 14

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/architec/public_html/admin/lib/txplib_db.php:14) in /home/architec/public_html/admin/lib/txplib_misc.php on line 1721

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/architec/public_html/admin/lib/txplib_db.php:14) in /home/architec/public_html/admin/publish.php on line 507
Architects Australia

Rolling Surf Resort

CLIENT: Rolling Surf Body Corporate
YEAR COMPLETED: 2011
PROJECT TYPE: Multi Residential
LOCATION: Caloundra

Rolling Surf Resort is located on the beach front at Kings Beach Caloundra. The project itself involved the refurbishment of exterior finishes of the existing complex of 76 apartments. The clients original brief included the request for a new external colour scheme that created a “WOW” factor. There were 4 colour schemes offered to the client in our initial presentation, each greatly differed from the next, one inspired by the bright colours of Florida Keys, another by the beaches on the French Rivera, but all taking inspiration from the projects location by the water. The colour scheme chosen was our favourite, as the cool colours offered both contrast to and visual respite from the prevalent warm weather conditions. The graduated colour scheme was influenced by the dappling effects of the external cladding of Jean Nouvel Torre Agbar in Barcelona. The colours selected were influenced by the flora and fauna of the tropical ocean which the resort surveys.
The breadth and density of the complex meant we needed to minimize the impact of the mass of the buildings in an aim to make the resort appear less cumbersome. We achieved this by grounding the building with the darker “BLUE METAL” colour which complimented the soft landscaping, and by offering the lighter colours of “MESMERIZE” and the white body colour to the upper areas of the complex creating the feeling of lightness at the roof level.
As an extension to the original brief we were commissioned to chose replacements for many of the other external finishes, redesigning the cladding of a bridge element and designing a new the beach side entry gate.